Welke soort cannabis, voor welke aandoening en favoriete toedieningsvorm?

DSCN2712

Medicinaal Cannabis gebruik jouw mening telt mee!

 

Stichting PGMCG en MedicalCannabisSupplies zijn benieuwd, welke soorten cannabis je gebruikt, de toedieningsvorm en voor welke aandoening.

Het kan dus zijn dat je meerdere soortjes nodig hebt en verschillende toedieningsvormen, afhankelijk waarvoor je het gebruikt.

Zoals bekend zijn er velen soorten cannabis op de markt, op medicinaal vlak en recreatief. In Nederland is het verkrijgbaar in de apotheek via je huisarts of specialist. Ook kan je cannabis en hasj kopen in de coffeeshop als je 18 jaar of ouder bent. Hetgeen de overheid biedt en de coffeeshops voldoet niet aan alle behoeften van de medicinaal gebruiker en ook niet aan de recreatieve.

Om een en ander goed in kaart te kunnen brengen, hebben we jullie hulp nodig.

Dus wil jij je mening kwijt?

Vertel het ons.

 

Als voorbeeld wil ik beginnen met wat ik zelf gebruik voor welke aandoening en waarvoor.

Ten eerste ben ik het medicinaal gaan gebruiken om beter te kunnen slapen, door een trauma, hiervoor heb ik een echte Indica nodig zoals een Kush, biologisch buiten gekweekt (zonder chemische voeding) het liefst in een joint. Echter werkt een edible zoals een koekje of stukje cake ook heel goed om een fijne nachtrust te hebben.

Voor mijn  COPD  waarvoor ik heel veel medicatie heb gebruikt, (puffers, antibiotica) heb ik het liefst een landras, pure sativa als het kan, met veel terpenen, in tinctuurvorm koude bereiding (helpt bij mij hiervoor het beste om ook ontstekingen te voorkomen en je wordt er energiek van). Uiteraard ook verdampen helpt direct voor verlichting als je het benauwd hebt en gebruik dan ook diverse soorten verdampers, de verdamper van Evert en verschillende draagbare.

Marian Patient

En jij?

medicinaaleffectcannabinoiden

Op bovenstaande foto kan je zien welke cannabinoiden goed zijn voor wat, het is dus belangrijk dat er een etiket op cannabis en zijn producten komt, zodat je weet wat de inhoudstoffen zijn van wat je consumeert. Wet Camulet.

Niet alleen de cannabinoiden, maar ook de terpenen en smaakstoffen, tevens moet er gecontroleerd zijn op pesticiden en andere vervuilingen. Het gaat tenslotte om je gezondheid! En daarbij hoort kwaliteit! Geen overvoede cannabis of verzwaarde, maar een gezond biologisch product, zoals het hoort.

Daar gaan we voor jij ook?


 

Het is mogelijk dat wij u in de toekomst nodig hebben voor onderzoeken, specifiek gericht op bepaalde aandoeningen en medicinaal cannabis gebruik.

Bestuur Stichting PGMCG


 

Op de site van Leafly kan je veel vinden over diverse strains en de uitwerking ervan, aandoening gelateerd :

What are the Best Cannabis Strains for Anxiety?

Ontdek strains

Slaapverwekkende strains

Eetlustopwekkende strains

Voor aandoeningen zoals

Glaucoom

ADD/ADHD

Alzheimer

Anorexia

Asthma

Fibromyalgie

Parkinson

Ziekte van Crohn

Syndroom van Tourette

Artritis

MS

PTSS

Kanker

Migraine

HIV/AIDS

Epilepsie