Wat bespaar jij aan ziektekosten door het gebruik van cannabis?

bespaar

Weet jij wat je aan ziektekosten bespaart? (Met medicinale cannabis)

 

Reken het zelf uit op de website van onze Nederlandse overheid; medicijn kosten


 

Ieder jaar veranderen de voorwaarden omtrent de vergoeding van medicinale cannabis.  Als je wil veranderen van zorgverzekeraar, voor de vergoeding van medicinale cannabis, kan je pas eind dit jaar weer veranderen van verzekeraar, vanuit de basis is in 2017 niet meer mogelijk.

Vergoeding Medicinale Cannabis anno 2016

Vergoeding zorgverzekeraars medicinale cannabis(olie) 2016-2017

 

Voor patiënten begint een bureaucratisch proces met verzekeraars voor compensatie van medicinale cannabis, waar opioïden als oxycodon en morfine wel vergoed worden. Het verslag van Marian een patiënte, die haar kwaliteit van leven verbeterde en voorzitster is van de Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers te Tilburg, die jarenlang strijd voerde voor vergoeding van medicinale cannabis door haar zorgverzekeraar CZ. Lees het hele verhaal hier


 

De pagina s van het BMC zijn inmiddels aangepast, nu dus officieel. Let wel op want de zorgverzekeraars zijn hier totaal niet van op de hoogte, dus als je gaat informeren, verwijs ze dan naar de nieuwe indicaties!. Uiteraard mag een arts het altijd voorschrijven voor elke andere indicatie, als jij er baat bij hebt.


 

aandoeningen

Aangevuld met ADHD, PTSS, migraine, reuma, epilepsie, hersentrauma, morbus crohn, jeuk, colitis ulcerosa en onrust bij morbus alzheimer!ziektekosten

Ze blijven het weigeren om haar tegemoet te komen in de gemaakte kosten voor cannabis. De aandoeningen waarvoor ze het gebruikt zijn nog niet officieel op de site van het BMC bijgeschreven in de lijst van aandoeningen (zie bovenstaande foto) en daar houden de verzekeraars zich ook aan vast. Hier moet dus duidelijk verandering in komen.
*Ze bespaart de ziektekostenverzekeraar 15.000 euro per jaar, door geen gebruik meer te maken van reguliere medicatie, zoals morfine, symbicort, prednison, antibiotica, griepspuit, diclofinac, slaaptabletten diverse, tramadol, maagbeschermers, ontstekingremmers en geen ziekenhuisopnames meer en bezoeken aan specialisten! Tevens de kosten voor de tandarts is van 8 bezoekjes per jaar terug naar 2, parodontitis verdwenen.
Een patiënt die niks van zijn verzekeraar vergoed krijgt, kan een deel terug krijgen van de belastingdienst, echter het merendeel komt voor eigen rekening.
Als patiënt heb je meer moeite in het dagelijkse leven en meer dan ellende genoeg, om dan ook nog in de financiële problemen te komen omdat je afhankelijk bent van je medicijn, maakt je gezondheid er niet beter maar slechter op.
We willen graag dat hier meer aandacht aan geschonken wordt in de media. De 46 zorgverzekeraars, beheerd door 4 financiële groepen, maakten maar liefst 14 miljard winst, moet dat over de rug,letterlijk en figuurlijk, van de patiënt nog meer worden?
Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis in Tilburg is een NGO, een non profit, niet gouvernementele organisatie, opgericht in 2014 en staat voor Normalisering van gebruik van cannabis, haar componenten, extracten of applicaties als medicijn, medicinaal gebruik of als medicinaal therapeutisch ondersteunend hulpmiddel.
Ook in 2015 heeft ze het opnieuw geprobeerd, deze keer met machtiging van de pijnpoli,
echter het standpunt van het CZ blijft ongewijzigd,

Behalve vergoeding via de zorgverzekeraar is het ook mogelijk om het vergoed te krijgen via de gemeente:

Brigitte is een patiënte die medicinale cannabis vergoed krijgt via de gemeente,

ze heeft hier ook jarenlang voor gestreden, voor 2016 is het ook al weer goedgekeurd:

Toekenning vergoeding 2015-2016 binnen

De nieuwe toekenning van 2015-2016 is binnen. Het wordt weer een jaar vergoed. Dit geeft mij altijd een enorme opluchting. Ik kan er nu weer een jaar zeker van zijn dat de pijn onder controle is en dat ik ook nog eten kan kopen. Wiet is enorm duur. Dit zou anders van mijn leefgeld af moeten en dat red ik niet. Leefgeld is 40 euro per week en wiet over de 100 in de week. Dat houdt dus in dat als ik het niet meer vergoed krijg ik een chronisch tekort heb en dan had ik weer keuzes moeten maken. Pijnstilling of voeding. Ik heb beiden broodnodig. Maar gelukkig is het weer rond. Ik dank de gemeente weer vanuit mijn hart.
Lees op mediwietblogspot alles over Brigitte

bedrocan

Waarom vergoeding van medicinale cannabis?

Als je arts of specialist het volledig ondersteunt, omdat andere medicatie te veel bijwerkingen hebben of niet effectief genoeg werken.
Ook vergoeding van cannabisolie, waar menigeen gebruik van maakt in Nederland en veel patiënten baat bij hebben, moet vergoed worden en uit het wetboek van strafrecht!

Je bespaart een hoop andere kosten zoals het voorbeeld aangegeven hierboven*


 

IMG_4396

Voor patiënten die geen baat hebben bij de 5 soorten van bedrocan en de 4 variaties wietolie en waar geen vergoeding wordt gegeven door de zorgverzekeraar, moet het mogelijk zijn dat de patiënt het recht heeft om zelf haar of zijn plantjes te kweken.

Zonder te worden lastig gevallen door overheidsinstanties, zie o.a. het Zwartboek

Dan wordt er pas echt bespaard!

Wat heeft het voor maatschappelijk belang om patiënten hun medicijn te ontnemen?

IMG_4264