Verslag informatiemiddag medicinale cannabis te Tilburg

DSCN0047a

Zondag 7 mei jl. hebben we een informatiemiddag over het gebruik van medicinale cannabis georganiseerd te Tilburg.

 

DSCN0073wij

Iedereen werd ontvangen met een kopje hennepthee of koffie, hennepkoekjes en henneplollies.

DSCN0047

Na het welkomstwoord van Marian, heeft Lisette Wijnkoop informatie gedeeld over het gebruik van medicinale cannabis, over het endocannabinoide-systeem, cannabinoiden, terpenen en gebruikswijze zoals verdampen, olie, tinctuur, edibles en thee, doseringen.

Tevens het dilemma met voorschrijven van artsen, het vergoeden van de zorgverzekeraars en het mee naar het buitenland nemen.

DSCN0052liset

Ook was apotheek SMA (Cannabiszorg) te Rosmalen aanwezig, die mededeelde dat ze als tweede in Nederland, naast de Transvaalapotheek in den Haag, ook cannabisolie op recept verstrekken. Het grote verschil tussen de twee is de bereidingswijze (ethanol of CO2) en de toegevoegde olie (pindaolie of amandelolie)

DSCN0049zaal

Het was een volle zaal en enthousiast publiek.

Na Lisette heeft Coen een patiënt met de ziekte van Crohn en migraine zijn ervaring gedeeld over het gebruik van medicinale cannabis bij zijn aandoeningen. Hij maakt gebruik van wietolie, cbdolie, capsules en de Volcano (verdamper).

DSCN0064coen

Binnenkort meer hierover.

Daarna heeft Serge het een en ander verteld over het eigen kweek project in Tilburg, hoe de status hierin is, wat men nodig heeft en waar men zich aan dient te houden.

serge1

Hierna kon iedereen nog vragen stellen.

Het was een geslaagde middag.

Allemaal bedankt voor jullie komst.

Stichting PGMCG