Verdampingstemperatuur cannabinoiden en terpenen met medicinale werking

verdampingstempstandaard

Om wat meer duidelijkheid te hebben over de verdampingstemperaturen van de meest voorkomende cannabinoiden en terpenen, hieronder een en ander uitgelegd, ook over flavonoiden.


10486135_10152761840555211_6371156041771455898_n

Actieve ingrediënten Cannabis

– Tetrahydrocannabinolic Acid THC-A

Temperatuur kookpunt 105ºC

Eigenschappen: niet psychoactief, anti tumor, anti spasme, wekt eetlust op

– Tetrahydrocannabinol (THC):

Temperatuur: Kookpunt: 157 °C

Eigenschappen: pijnstillend, ontstekingsremmend, psychoactief, euforisch, tegen misselijkheid, anti-tumor en rustgevend en wordt voor vele aandoeningen gebruikt.

– Cannabinol Acid (CBN-A)

Ideale decarboxylatie temperatuur: niet beschikbaar

Eigenschappen: ontstekingremmend, we zien niet veel CBNA in de plant; meeste CBN is afgeleid van de oxidatie van THC

– Cannabinol (CBN)

Temperatuur: kookpunt 185 ° C

Eigenschappen: zeer licht psychoactiefen sterker kalmerend dan andere bekende cannabinoïden. Daarom is CBN bruikbaar voor de behandeling van slapeloosheid. CBN is enigszins effectief tegen misselijkheid en verminderd epileptische aanvallen.

– Cannabidiol Acid (CBD-A)

Ideale decarboxylatie temperatuur: 120+ °C

Eigenschappen: ontstekingsremmend en anti-tumor

– Cannabidiol (CBD)

Temperatuur: kookpunt 180 °C

Eigenschappen: niet psychoactief, verminderd epileptische aanvallen, verlaagd de bloedspiegel,  anti-psychotisch, ontstekingsremmend, pijnstillend, anti-tumor en krampstillend.

– Cannabigerol Acid (CBG-A)

Ideale decarboxylatie temperatuue: Niet van toepassing

Eigenschappen: Deze wordt beschouwd als de moeder der cannabinoiden, want vanuit dit component ontstaan alle andere cannabinoiden.  Buiten zijn natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen als zure cannabinoïde, is de directe moederverbinding CBG, een zeldzame medicinale verbinding voor neuroregeneratieve ziekte.

– Cannabigerol (CBG)

Temperatuur: kookpunt niet beschikbaar

Eigenschappen:  niet psychoactief,  stimuleert de groei van nieuwe hersencellen, zoals bij ouderen, de neurogene verbindingen zijn uiterst zeldzaam. CBG stimuleert ook de botgroei, is antibacterieel, anti-tumor en bestrijdt slapeloosheid.

– Cannabichromene Acid (CBC-A)

Ideale decarboxylatie temperatuur: 120+ °C

Eigenschappen:  CBCA is ontstekingsremmend, anti schimmel en sterk antibacterieel.

– Cannabichromene (CBC)

Temperatuur: Kookpunt 220 °C

Eigenschappen: ongeveer 10x meer tegen angst en stress als CBD, ontstekingsremmend, zowel antiviraal en antitumor en verlichting van pijn.

– Delta 8 tetrahydrocannabinol (Δ 8-THC)

Temperatuur: kookpunt 175-178ºC

Eigenschappen: ontstekingsremmend, eetlust-stimulering, pijnverlichting en neuro-beschermend

  Bron

– Tetrahydrocannabivarin (THCV)

Temperatuur: kookpunt 220 °C

Eigenschappen: psychoactief, geeft energie, remt honger, regelt suikerspiegel, goed voor diabetici, ook voor obesitas, verminderd paniekaanvallen, kan helpen bij Alzheimer en stimuleert de groei van botten, dus kan behulpzaam zijn bij osteoporose.

Bron

medicinaaleffectcannabinoiden


 

medicinaaleffectterpeen

Etherische oliën/Terpenen

– Myrceen of ß-myrceen

Temperatuur kookpunt: 168 °C Dampdruk: 7.00 mmHg ( 20 °C)

Eigenschappen: analgetische, anti-inflammatoire, antibiotica en anti-mutagene

Myrceen is een monoterpeen, een zeer belangrijke. Het is een precursor bij de vorming van andere terpenen. Het wordt gevonden in verse mango, hop, laurier, eucalyptus, citroengras en vele andere planten. Eigenschappen die bekend zijn  anti-tumor, ontstekingsremmend en het wordt gebruikt bij de behandeling van spasmen, ook voor de behandeling van slapeloosheid en pijn.

– Caryophyllene of ß-caryophylleen

Temperatuur Kookpunt: 160 ° C Verdampdruk: 0.01 mmHg (25 ° C)

Eigenschappen: Betacaryophylleen is een sesquiterpeen, die gevonden wordt in vele planten waaronder Thaise basilicum, kruidnagel en zwarte peper en heeft een rijke kruidige geur. Caryophyllene is bekend als antiseptisch, antibacteriëel, antischimmel, antitumor en ontstekingsremmend.

– Citronellol
Temperatuur kookpunt: 225 ° C Dampdruk: 0,02 mmHg (25 ° C)

Eigenschappen: Citronellol is een monoterpeen, nauw verwant aan Geraniol en is gevonden in geraniums, rozen en citrusschil. Het is een natuurlijk insectenwerend middel. Zoals vele andere terpenen, is het antibiologisch, ontstekingsremmend, immunoregulerend. Antibiologisch, als agressieve antitumor.

– D-Limoneen

Temperatuur kookpunt: 176 ° C Dampdruk: 1.50 mmHg (25 ° C)

Eigenschappen: limoneen heeft een zeer lage giftigheid en mensen zijn er zelden allergisch voor. Medicinaal is limoneen vooral bekend voor het behandelen van brandend maagzuur en als een antischimmel middel. Limoneen is ook nuttig bij de behandeling van depressie en angst. Ook helpt het bij de absorptie van andere terpenen en chemicaliën door de huid, slijmvliezen en het spijsverteringskanaal. Tevens werkt het antitumor,  terwijl het ook een immunostimulerend middel is. Limoneen is een van de twee hoofdcomponenten gevormd van αPinene.

lavendel– Linalool

Temperatuur kookpunt: 198 ° C – Dampdruk: 0.17 mmHg ( 25 °C)

Eigenschappen:   βlinalool is geïsoleerd in honderden verschillende planten, waaronder lavendel, citrus, lauweren, berk, koriander en rozenhout. Het kan worden gebruikt als slaapmiddel, anti-epilepticum, behandeling tegen angst en psychose alsmede voor verlichting van pijn. Linalool is belangrijk bij de vorming van vitamine E.  

– Humuleen
Temperatuur kookpunt: 198 ° C Dampdruk: 0.01 mmHg (25 ° C)

Eigenschappen: Humuleen een sesquiterpene ook bekend als αhumuleen en αcaryofylleen; Een isomeer van βcaryofylleen. Humuleen kan je onder anderen vinden in hop, cannabis sativa soorten en Vietnamese koriander. Humuleen geeft bier zijn hoppig’ aroma. Effect antitumor, antibacterieel, ontstekingsremmend en eetlustremmer (onderdrukt eetlust). Het is vaak vermengd met βcaryofylleen dat als belangrijk middel tegen ontstekingen goed bekend is bij de Chinese geneeskunde.

 

– A-Pinene

Temperatuur kookpunt: 155 ° C

Eigenschappen:  αPinene is een van de belangrijkste monoterpenen en heeft de neiging te reageren met andere chemicaliën zoals een verscheidenheid aan andere terpenen (zoals Dlimoneen) en andere verbindingen. Het wordt gebruikt als bronchodilator bij de behandeling van astma, werkt bovendien ontstekingsremmend en anti bacterieel. Het is gevonden in o.a. dennenbomen, coniferen en sinaasappelschillen, alsmede bekend om zijn scherpe zoete geur.

– A-Terpinoleen

Temperatuur kookpunt: 185˚C – Dampdruk: 0.74 mm Hg at 25˚C

Eigenschappen: Terpinoleen is een monoterpeen, is bekend als antioxidant, immunomodulerend, anti-tumoraal, anti-bacteriëel, antischimmel en werkt ook bij slapeloosheid. Terpinoleen wordt gevonden in oregano, marjolein, komijn, citrus schil en coniferen.

– Fytol
Temperatuur kookpunt: 204 ° C Dampdruk: Niet aanwezig
Eigenschappen: Wanneer de chlorofylmolecuul degradeert, breekt in het twee delen. Het staart’ gedeelte is fytol, een olieachtige diterpene. Het wordt gebruikt bij de synthese van vitamine E en K en is bekend om zijn antioxidant eigenschappen.

Bron

medicinaaleffectterpeen


 

Flavonoïden en fytosterolen

apig Apigenine

Temperatuur: 178 ° C

Eigenschappen:  anxiolytische en een sedatieve werking op de GABA-receptoren, ontstekingsremmend en angstreductie.

quer– Quercetine

Temperatuur: 250 ° C

Eigenschappen: antioxidant, ontstekingsremmend en antiviraal.

canvla– Cannflavin A, B en C

Temperatuur: 182 ° C

Eigenschappen: anti-inflammatoire, A is een COX-remmer

sisto– ß-sitosterol

Temperatuur: 134ºC

Eigenschappen: ontstekingswerende

Bron


Al deze eigenschappen van elk van de componenten van cannabis worden verkregen met  bovengenoemde temperaturen.  In principe bevatten alle variëteiten deze werkzame stoffen in meer of mindere mate.

Als we cannabis verdampen is dat de mogelijkheid om ons lichaam van stoffen te voorzien met zo min mogelijk schade. Vooral omdat veel cannabisgebruikers het roken, is deze manier tevens de meest gezonde manier om bovenstaande effecten te verkrijgen.

 


 

Het zou goed zijn als er een keurmerk voor verdampers zou komen.

gezondheidsMeer over verdampen lees je hier

 

Bron (PGMCG)