Patiënten willen legaal medicinale cannabis kweken in Tilburg

IMG_4328

Geef ons toestemming voor eigen gebruik medicinale cannabis te kweken’. Die wens heeft patiëntengroep PGMCG neergelegd bij de Tilburgse burgemeester Noordanus.

Recent is bij een Tilburgse patiënt een kweeklocatie met materiaal in beslag genomen. ,,Wij willen als patiënten behandeld worden, niet als criminelen”, zegt voorzitter Marian Hutten van de in Tilburg gevestigde landelijke stichting. De medicinale cannabis van de apotheek is slechts voor een selecte groep toegankelijk. Mensen die op medicinale cannabis zijn aangewezen hebben vaak meer nodig dan de 5 planten die worden gedoogd.

Kweken

Noordanus laat weten dat hij de wensen serieus gaat bekijken en de stichting binnen enkele weken antwoord geeft. Op termijn moet er ook een gezamenlijke kweeklocatie komen in de stad. ,,Want niet iedereen kan of wil thuis kweken. Soms zijn mensen te ziek”, zegt Hutten.

Bron: bd.nl en Cannabisinfo

cannabisinfo

IMG_4328

IMG_4329IMG_4330

Laatste update

Tilburg, 19 juli 2016

Beste mevrouw Hutten,

Naar aanleiding van ons telefoongesprek van zojuist, bericht ik u het volgende.

De brief van de burgemeester als reactie op het gesprek dat u met hem heeft gehad, ligt op dit moment ter beoordeling en ter informatie bij het Openbaar Ministerie.

We streven ernaar deze brief binnen nu en 2 a 3 weken getekend door de burgemeester naar u te verzenden.

Hopelijk heb ik u hiermee voorlopig voldoende geïnformeerd.

 Met vriendelijke groet,

 Gemeente Tilburg

Bron

In gesprek met burgemeester Noordanus: Eigen medicinale cannabis kweek

bdd