Normaliseer cannabis / Regel de achterdeur, eigen kweek en kwaliteitscontrole

14666268_1327882670579788_4197713407184950297_n

DSCN1231a

Zoals iedereen weet heerst er een sociaal stigma omtrent cannabis en dat is langzaam aan het veranderen. Het medicinaal gebruik neemt dan ook danig toe over heel de wereld, zelfs in Europa is het in volle opmars, kijk naar Italië Duitsland, Griekenland, UK en Denemarken

Onze hoofddoelstelling is dan ook:

Normalisering van het gebruik van cannabis, haar componenten, extracten of applicaties als medicijn, medicinaal gebruik of therapeutisch ondersteunend hulpmiddel.

Er komen steeds meer wetenschappelijke bewijzen over cannabis als medicijn. Zo maakt stichting PGMCG het ook mogelijk dat de IACM in het Nederlands beschikbaar is.

Door de illegaliteit wordt de criminaliteit alleen maar erger en de prijzen niet meer te betalen voor de consument. Ook de kwaliteit van veel cannabisproducten is niet gegarandeerd. Het gaat hier om je gezondheid en wij vinden dus kwaliteitscontrole op producten die verkocht worden van groot belang. Of je nu cannabis haalt in de apotheek, bij de coffeeshop of van een andere leverancier, je moet van een schoon product uit kunnen gaan, het gaat tenslotte om je eigen welbehagen.

Het zou net zo geregeld kunnen worden als met alcohol en tabak voor de recreatieve sector in o.a. de coffeeshops en op medicinaal gebied zou er meer verkrijgbaar moeten zijn via de apotheek, drogisterij of medicinale cannabis club, ook de zorgverzekeraars zouden meer moeten vergoeden in deze.

Of men cannabis gebruikt als medicijn of recreatief, wij vinden dat beiden recht hebben op een kwaliteitscontrole van het product. Behalve het THC gehalte en andere cannabinoiden, zouden ook de terpenen beschreven moeten worden en ook zou er op vervuiling van o.a. schimmels, pesticiden en zware metalen moeten worden getest. Er zou een etiket op moeten komen, Wet Camulet.

 

Momenteel zijn er maar 5 soorten beschikbaar uit de apotheek, die gammastraling hebben ondergaan. Deze soorten voldoen lang niet aan alle vraag, het wordt vaak niet vergoed en niet iedereen is blij met deze gammastraling. Daarom zijn er ook veel patiënten aangewezen op de coffeeshop of men koopt het via de door de overheid gecreëerde illegale circuit of men kweekt zelf.

Behalve de cannabis uit de apotheek, zijn er momenteel ook 4 soorten wietolie verkrijgbaar op recept magistrale bereiding, via je arts. Met een maximum van 2% THC (wet). Terwijl veel hogere percentages THC gewenst zijn door patiënten, zo ook andere varianten.

Veel patiënten maken hun cannabisolie of cannabistinctuur echter zelf of maken er eetwaren van door middel van cannabisboter te maken om bv koekjes te bakken.

Er zijn dus veel meer gebruiksvormen als bureau medicinale cannabis adviseert, zoals het maken van cannabisthee en verdampen van de bedrocanproducten.

Dus kwaliteitscontrole op alle cannabisproducten, vinden we zeer gewenst, echter de overheid staat deze testen momenteel niet toe omdat alle cannabis producten die niet uit de apotheek komen, illegaal zijn, dus is men beperkt in waar men iets kan laten testen. In het belang van de volksgezondheid, zou dus iedereen de mogelijkheid moeten hebben, hun cannabisproduct te laten testen. Waarom kan men in Nederland wel drugs laten testen zoals XTC, speed en cocaine en is het niet mogelijk cannabis te laten testen? Deze vraag hebben we neergelegd in Den Haag.

Om cannabis officieel als medicijn te registreren zijn er veel onderzoeken nodig, door de huidige opiumwet is dit momenteel bijna niet mogelijk. Men kan amper een opiumontheffing krijgen, de kosten zijn hoog en de voorwaarden waar je aan moet voldoen ook.

Ook als je je mediwiet thuis wil kweken, moet dit mogelijk zijn, omdat je voor jou een effectief soortje wil hebben en een zuiver product, dit is behalve geldbesparend ook nog therapeutisch werkzaam, echter moet dit zonder de nodige stress, dat je een inval kan verwachten, je bent tenslotte patiënt en geen crimineel, met medewerking van je arts, die voorschrijft waarvoor je het nodig hebt en de hoeveelheid, moet dit aangevraagd kunnen worden bij je gemeente, zodat je in alle rust je medicijn kan telen. Je arts beslist hoeveel jij nodig hebt dus de 5 plantenmaatregel is hier niet van toepassing. Een convenant voor thuisteelt met controle door bv brandweer of veiligheid in wijken. In plaats van justitie of TaskForce.

 

Steeds meer patiënten hebben baat bij het gebruik van cannabis, echter nog lang niet alle artsen schrijven cannabis voor als medicijn, ook al willen ze het voorschrijven, stuiten ze ook nog tegen het probleem dat het niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars, wat hun dus ook belemmerd in het voorschrijven ervan. Het wordt ook niet meegenomen in hun opleiding, dus er is ook veel onwetendheid. Met name over toedieningsvormen en doseringen.

 

Zelfmedicatie met cannabis komt dan ook het meeste voor hier in Nederland, wat natuurlijk niet zo gek is, omdat er al 40 jaar gedoogbeleid is in Nederland en cannabis dus vanaf 18 jaar verkrijgbaar is in de Coffeeshops.

Aangezien het in Nederland verboden is illegale cannabisproducten te laten testen, is het voor  patiënten en o.a. coffeeshop eigenaren bijna onmogelijk,  om dit te doen en te leveren met etiket.

Dus regel a.u.b. de achterdeur en ook de mogelijkheid om te laten testen.

Laat de gezondheid  belangrijker zijn als het justitieel belang.

We hebben allemaal recht op een schoon product.

Normaliseer cannabis, regel de achterdeur en eigen kweek, kwaliteitscontrole

 

Het gaat om onze gezondheid!

 

Bij binnenkweek NEN-keuring!

ebrkeuring

nen1

 

DSCN1209

En brandpreventie.