Het uitwendig gebruik van cannabis olie, tinctuur en zalf (pgmcg)

uitwendig

uitwendig

Behalve het inhaleren, eten of drinken van cannabis, wordt het ook veel gebruikt op de huid.

Dit kan in de vorm van cannabisolie, cannabistinctuur of cannabiszalf/creme.

Het kan voor veel huidaandoeningen helpen, zoals acne, eczeem, psoriasis, huidkanker, brandwonden, snijwonden, schaafwonden, jeuk, insektenbeten, wratten en schimmelinfecties, directe pijnbestrijding bij spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, kneuzingen, blauwe plekken, zwellingen.

Het uitwendig gebruik van cannabis is o.a. gericht op het pijnstillend vermogen. Het kan een pijnstillende zalf versterken; daarom wordt er soms aan een pijnstillende zalf per 100 gram twee gram cannabisextract toegevoegd.

Er worden veel soorten cannabisproducten aangeboden voor uitwendig gebruik, pure olie en cannabistinctuur kan je zowel in als uitwendig gebruiken, een zalf/creme echter niet.

olie119


 

CannabisZalf, CannabisOlie of CannabisTinctuur tegen pijn. (Uitwendig)

Tegen pijn kan je afhankelijk van de pijn en plek, direct zalf, olie of tinctuur aanbrengen.

Gewrichtspijn, spierpijn, kneuzingen, hoofdpijn, insektenbeet, zwelling, reumatische pijn, maar ook jeuk! Er zijn dus tal van toepassingen, waarvoor je het kan gebruiken. Als ik ernstige pijn heb aan mijn gewrichten of spieren en smeer daar wat zalf op, voel je bijna direct vermindering van je klachten, dit geldt ook bij kneuzingen. Bij een insektenbeet gebruik ik het liefst tinctuur, ook bij hoofdpijn. Bij ernstige jeuk, kan je ook alle drie de vormen gebruiken. Een zalf is meestal vermengd met andere producten, zoals bijenwas, cocosolie, dierlijk vet, en nog veel meer, dit kun je dus niet direct op een open wond doen.

Pure wietolie tegen huidkanker

Na ongeveer twintig jaar lang te hebben gestreden tegen huidkanker, en na het ondergaan van héél veel reguliere behandelingen en operaties, bleef de huidkanker toch steeds terugkomen.
Maar uiteindelijk heeft deze man genezing gevonden, het gebruik van cannabisolie bleek hem wél te kunnen helpen.

Wetenschap/Cellen: Anandamide activeert celdood in de huid van tumorcellen

Non-melanoma HUIDKANKER en andere epitheliale tumoren bevatten meer van het enzym cyclooxygenase-2 (COX-2), te onderscheiden van normale cellen. Nieuw onderzoek suggereert dat endocannabinoidanandamide (AEA) “zal selectief toxisch in tumorcellen die COX-2 overexpressie zijn. Derhalve kan AEA het ideale topisch middel voor het verwijderen van tumoren die COX-2 overexpressie zijn. “
Brody School of Medicine, Pharmacology and Toxicology, East Carolina University, Greenville, USA.
Soliman E, et al. Mol Carcinog. 2015 Jan 3. [in press]


 

Cannabisolie als glijmiddel

Glijmiddel met cannabis maakt vagina’s blij Cannabisolie wordt in steeds meer landen voorgeschreven aan kankerpatiënten om hun eetlust op te wekken, de schadelijke effecten van de chemokuur tegen te gaan en als pijnstiller. Maar sinds kort is ook een glijmiddel voor vrouwen met cannabisolie op de markt. Dat glijmiddel zorgt naar verluidt voor een Viagra-effect bij vrouwen, maar heeft nog meer aangename bijwerkingen.De olie smeert en bevochtigt de vagina, maar bedwelmt die ook. De cannabinoïden worden door de vagina opgenomen, wat voor een orgastisch effect zorgt. Antibacterieel. Naast de extra seksuele hoogtepunten is het zo dat (medicinale) cannabisolie een vrouw ook nog eens gezonder maakt wanneer ze het op deze manier gebruikt. Cannabisoliën en crèmes worden namelijk al eeuwenlang gebruikt vanwege de antibacteriële werking. (bron)


 

Gebruik bij  huidproblemen

Zoals acne, eczeem, psoriasis, wratten, schaafwond, brandwond, snijwond, schimmelinfectie en veel meer


Onlangs stond er ook nog een blog op Sensi Seeds

Cannabis voor verwondingen en letsel

Cannabis wordt al eeuwen gebruikt om plaatselijke verwondingen, zoals snij- en brandwonden, te behandelen. Tegenwoordig wordt de wetenschappelijke basis hiervan onderzocht en komt men erachter hoe belangrijk het endocannabinoïdensysteem is voor een gezonde huid en de genezing van wonden.

Cannabis en wondbehandeling door de eeuwen heen

In de historische medische teksten uit verschillende culturen wordt melding gemaakt van het gebruik van cannabis voor de plaatselijke behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden. In Egyptische teksten op papyrus wordt gesproken van plaatselijke antiseptische preparaten, die vermoedelijk bestonden uit een mengel van cannabis en vet. Griekse schrijvers uit de eerste eeuw voor de jaartelling maken melding van het gebruik van cannabis voor de behandeling van paarden met wonden en zweren, en als middel tegen een bloedneus bij mensen. Lees meer


 

 

Huidkanker (basaalcarcinoom) behandeld met pure wietolie.

http://pgmcg.nl/wp-content/uploads/2016/03/huidkanker.jpg

 

Bron St PGMCG