Hans Kamperman veroordeeld zonder straf vraagt aandacht voor Tweede Kamer

ha

(Foto Darpan van Kuik)

Hans Kamperman had 5 wietplanten in zijn tuin en is hiervoor veroordeeld zonder straf.

Mei 2017 in Tubantia

Werkstraf voor ‘wietboer’ uit Groenlo: ‘Schandalige uitspraak’

ZUTPHEN – Hans Kamperman uit Groenlo heeft woensdagmiddag een voorwaardelijke werkstraf opgelegd gekregen van 80 uur, met een proeftijd van twee jaar. De Groenloër werd gearresteerd vanwege het telen van vijf wietplanten om er medicinale wietolie van te laten maken. (lees meer)

Op 30 december 2017 verklaarde het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Kamperman in hoger beroep tot schuldigverklaring zonder strafoplegging. Omdat hij hierdoor een strafblad heeft, mag hij vijf jaar lang Canada niet in, waar hij veel geld heeft geïnvesteerd in een natuurgebied, het Blue Lake Resort. Ook zijn onderneming in Groenlo leidt enorme schade door de hele affaire.

Op 30 december 2017 stond dit in de Gelderlander:

‘Wietboer’ Hans Kamperman veroordeeld zonder strafoplegging

Hans Kamperman uit Groenlo is door het Gerechtshof in Arnhem veroordeeld wegens het in bezit hebben van wiet. Er is hem geen straf opgelegd.

In oktober 2016 deed de politie een inval in de woning van Kamperman. Daarbij werd een aantal kilo’s wiet aangetroffen. Kamperman zegt dat hij de wiet gebruikte voor het maken van wietolie. Die stelde hij beschikbaar voor vrienden die kanker hadden. Volgens het gerechtshof had hij ook wiet van anderen in huis. ,,Daar ben ik uiteindelijk op veroordeeld’’, aldus Kamperman. (lees meer)

Sinds dinsdag 23 januari 2018 staat hij voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Hij staat hier om aandacht te vragen voor zijn lot en cannabis te decriminaliseren.

“Het is geen demonstratie maar een eenmans actie waarbij ik bij de entree van de Tweede Kamer zit en politici aanspreek op het bizarre softdrugsbeleid van de regering. Ik stop pas met deze actie als er verandering komt in dit bizarre beleid.”

Hij deelt onze flyers over medicinale cannabis uit

DSCN2095

Pleidooi Hans Kamperman 13/12/2017 door advocaat M. Veldman

“Het gaat om een positieve éénmansactie, maar Hans wil pas vertrekken wanneer het beleid wordt aangepast.”

Hij is onlangs wel schuldig verklaard, maar geen straf (artikel 9a). Dus nu heeft hij een strafblad, zodat hij Canada, waar hij een resort van 280 hectare leaste en de Indianen cultuur probeerde te stimuleren, niet meer in kan en een winkelproject in Groenlo wordt geblokkeerd. Dit kost hem al met al heel veel geld. Hans is een zeer maatschappelijk betrokken persoon die om 5 planten finaal kapot wordt gemaakt. Hij is verbolgen en terecht. Hij verdient het dat wij hem, in zijn en ons belang, massaal gaan steunen. Zoek jij hem ook op voor de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag om hem te steunen!”

Hans_Kamperman_actie_Den_Haag_jan_2018_02_foto_Darpan_van_Kuik-1024x684 hans