De misvattingen over medicinale cannabis/The Misconceptions of Medical Cannabis (pgmcg.nl)

IMG_4130

Normalisering van cannabis begint voorlichting


medicinaaleffectcannabinoiden


Cannabis is al een hele tijd een geneesmiddel en zorgt voor een gevoel van grote euforie bij orale inname of als het wordt gerookt of verdampt.

Er zijn velen die geloven dat het gebruik van deze drug, vele medicinale doeleinden heeft en mensen helpt met bepaalde ziekten en gezondheidsproblemen binnen de medische sector.
Er is veel onderzoek gedaan om de geneeskrachtige voordelen van het gebruik van cannabis te helpen begrijpen en hoe het kan helpen bij de behandeling van degenen die de drug  gebruiken. Volgens Linda Searing, een vooraanstaand onderzoeker van medicinale cannabis, ” Mensen met Multiple Sclerose (MS) wenden zich soms tot wiet voor verlichting van de pijn, spasticiteit, slapeloosheid, blaasproblemen, tremoren en emotionele nood, die de ziekte kan vergezellen ”

medicinaaleffectterpeen


In het drugsbeleid van het Huis van Afgevaardigden kwam in een subcommissie naar voren dat, ” Tieners cannabis gebruiken voor de behandeling van psychiatrische aandoeningen zoals ADD (Attention Deficit Disorder)”. (House of Representatives, Subcommittee on Criminal Justice, Drug Policy and Human Resources, Committee on Government Reform 3)..

Het verslag van Institute of Medicine s 1999 over de status van medische cannabis,

” De verzamelde gegevens wijzen op een potentiële therapeutische waarde van cannabinoïden, bijzonder voor symptomen zoals pijn, controle over misselijkheid / braken en de opwekking van de eetlust.”


 

 hash

Het verschil tussen het gebruik van cannabis als een drug (roesmiddel) en het gebruik van cannabis als medicijn, zijn behoorlijk groot.

In veel gevallen kan cannabis (indien niet correct geteeld)  leiden tot ernstige bijwerkingen, in tegendeel tot het gebruik van goed gereguleerde en gekweekte cannabis. Zoals gerapporteerd door een subcommissie in het Huis van Afgevaardigden tijdens een hoorzitting over het drugsbeleid, ” Cannabis zelf is niet slechts een enkele drug, het bestaat uit droge bladeren en toppen van de hennep plant, de cannabis sativa en bevat meer dan 400 chemicaliën. Delta-9-Tethrydrocannabinal (THC) is het belangrijkste ingrediënt dat een bedwelmend effect of een high veroorzaakt. (House of Representatives, Subcommittee on Criminal Justice, Drug Policy and Human Resources, Committee on Government Reform 13). De productie van medicinale cannabis wordt nu geobserveerd in verschillende staten, er wordt nu op een veel veiligere manier cannabis gekweekt om te gebruiken.

 tinctuuroud

Het lijkt erop dat het gebruik van cannabis op vele manieren is uitgebuit door de jaren heen door middel van een groot deel van misverstanden en misvattingen.

Echter het gebruik van medicinale wiet, is verschoven van een schedule1 geneesmiddel naar een schedule 2 geneesmiddel, en dat kan een einde maken aan het feit dat wiet wordt gezien als een illegaal verdovend middel en meer als een heilzaam geneesmiddel, dat gebruikt wordt door degenen met zijn grote behoefte aan medisch verantwoorde cannabis met bewezen profijt van bepaalde kwalen en gezondheidsproblemen, waar veel mensen mee worden geconfronteerd.
 trich


Ook hier in Nederland zou Wet Camulet toegepast moeten worden