Cannabis kan het nieuwe medicijn zijn voor migraine (pgmcg.nl)

migraine

Een recente beoordeling in de medische literatuur, met dank aan het Hoofdpijn Centrum aan de Cleveland Clinic Neurological Institute in Cleveland, Ohio, heeft uitgewezen dat cannabis een potentieel heeft van therapeutische effecten voor de behandeling van hoofdpijn aandoeningen, waaronder migraine.

Sommige Britse artsen hebben hoofdpijn en migraine behandeld met cannabis sinds 1840, maar het bijna wereldwijd verbod in de 20e eeuw maakte dat de medische cannabis onderzoeken abrupt tot stilstand kwamen tot vrij recent. Sommige bewijzen bestaan voor de behandeling van hoofdpijn aandoeningen met cannabis, maar tegenwoordig zijn de normen voor geneesmiddelen op recept gestegen en onderzoekers nodig om de werkzaamheid van een geneesmiddel te bewijzen, voordat patiënten het legaal kunnen nemen.

Hopelijk zal deze recente publicatie fungeren als een vonk voor nieuw onderzoek naar cannabis als hoofdpijn behandeling, zodat artsen kunnen beginnen met het voorschrijven. aan mensen die lijden aan pijnlijke migraine en clusterhoofdpijn, ze verdienen een behandeling die niet alleen functioneel is, maar ook geen schadelijke bijwerkingen hebben.

Hoofdpijn of niet, cannabis toont sterk bewijs voor behandeling tegen pijn

“Uit een beoordeling van 38 gepubliceerde gerandomiseerde gecontroleerde studies, evaluatie van cannabinoïden in pijnbestrijding, bleek dat 71 procent concludeerde dat cannabinoïden empirisch aantoonbaar en statistisch significante pijnstillende effecten hadden, terwijl bij 29 procent niet,” Eric P. Baron van de Cleveland Clinic afdeling Neurologie en auteur van het rapport.

Menselijke biologie kent deze back-up ook.

“CB1 receptor [een van de in het lichaam aanwezige cannabinoïde receptoren] is 10 maal meer geconcentreerd dan bij μ-opioïdereceptoren in de hersenen,” vervolgde hij.

Iedereen die aan migraine heeft geleden zal u vertellen dat de pijn anders is dan alle andere en de standaard pijnstillers meestal niet werken. Medicijnmakers hebben een klasse van geneesmiddelen triptanen ontwikkeld om migraine te behandelen. Deze gespecialiseerde geneesmiddelen werken op bepaalde serotoninereceptoren in het lichaam, een systeem met uitgebreide verbindingen naar het endocannabinoïdensysteem. In feite is de verbinding tussen het endocannabinoïdensysteem en migraine net zo diep als iemands genetische code.

“Variaties in de CNR1 gen op chromosoom 6, die codeert voor de CB1 receptor, in een omgeving die een koppeling toont met migraine, zijn geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van migraine,” werd door Baron toegelicht.

Acetaminophen (aka paracetomol) lift mee in het endocannabinoïdensysteem om lichte pijn te verlichten, en het lijkt erop dat deze triptan migraine geneesmiddelen dat kunnen op een vergelijkbare wijze. Migraine krijgt vaak een trigger dat patiënten kunnen identificeren, maar de onderliggende oorzaak blijft grotendeels een raadsel.

Endocannabinoid deficiëntie is getheoretiseerd als een mogelijke oorzaak van migraine en andere chronische pijn aandoeningen, waaronder chronische migraine en medicatie overmatig hoofdpijn”, zegt Baron.

Met slechts weinig en anekdotisch bewijs, hebben artsen en zorgverleners nog steeds niet het juiste arsenaal aan informatie om te beginnen met het voorschrijven van cannabis voor hoofdpijn. Als je al weet dat cannabis uw hoofdpijn of migraine verlicht, dan is niemand die je tegenhoudt van het roken (nou ja, je weet wat we bedoelen). En wees niet bang om uw arts te vertellen dat cannabis u helpt , die informatie kan worden gebruikt om anderen ook te helpen.

Bron


Behandeling van migraine met cannabinoiden (International Cannabis Community)

Wat is migraine?

Kloppend, pulserend en tergend pijnlijk, migraine kan slopend worden en heeft invloed op meer dan 23 miljoen mensen in de VS alleen al. Migraine is terugkerende hoofdpijn die doorgaans van invloed is op een kant van het hoofd en gaat vaak gepaard met misselijkheid (tot braken toe).
 
Migraine induceert een toestand van hyperalgesie (hogere pijngevoeligheid) bij een patiënt en veroorzaakt gevoeligheid voor stimuli die normaal pijn zou veroorzaken. Hoewel sommige stukken van de puzzel zijn gemonteerd, een compleet beeld van waarom migraine optreed is nog niet volledig opgehelderd. Maar wat bepalend is door onderzoekers gebieden waar deze pijn ontstaat, is hoe sommige van de moleculaire veranderingen zijn die optreden tijdens een migraine en hoe cannabinoïden deze veranderingen kunnen aanpassen.

 

Wat gebeurt er tijdens een migraine?

 
Voordat je een migraineaanval krijgt, zijn de niveaus van de neurotransmitter serotonine aanzienlijk toegenomen en  vervolgens tijdens de hoofdpijn dalen deze niveaus tot beneden het normale niveau. Tijdens een migraine worden neuronen in de trigeminale ganglia een neuropeptide genaamd calcitonine-gen gerelateerd peptide (CGRP) vrijgegeven. Het vrijkomen van deze neuropeptiden leidt tot vasodilatatie en een verhoging van de pro-infammatory moleculen in de omgeving, waardoor irritatie van de zenuwen en hyperalgesie (verhoogde gevoeligheid) ontstaat.
 

Hoe kan cannabis migraine voorkomen?

 
Zoals eerder vermeld, zijn veranderingen in het serotonine gehalte in verband gebracht met migraine en is aangetoond dat er een interactie optreedt tussen cannabinoïden en het serotonerge systeem. Deze veranderingen komen voort uit het vrijkomen van serotonine in de bloedplaatjes en veroorzaken een piek van serotonine in het bloed. Deze verandering is de eerste stap bij het genereren van een migraine.
 
Cannabis kan preventief worden gebruikt in dit scenario, omdat is aangetoond dat het voorkomt dat serotonine in de bloedplaatjes vrijkomen. Daarnaast is aangetoond dat THC ook serotonine synthese verhoogt, wat ook zou kunnen helpen de tekorten van migraine uitputting te verlichten.

 

Hoe werkt cannabis met het verlichten van symptomen van migraine?

 
Cannabis heeft een lange geschiedenis van het gebruik voor de verlichting van pijn en misselijkheid en onze eigen endocannabinoïde systeem heeft ook invloed op dit. Dit leidde er toe dat Dr. Ethan Russo doet geloven dat migraine kan worden aangemerkt als een klinische endocannabinoide deficiëntie (CECD). Zijn steun voor dit idee komt voort uit de constatering dat het lichaam van de endogene cannabinoïde anandamide, samen met andere cannabinoïde-receptoren partiële agonisten, zoals THC,  de afgifte vergroten van serotonine en de manier waarop het serotonerge systeem  pijn informatie stuurt. Zo blijkt dat anandamide een remmende werking op een subtype van de serotonine receptor genaamd 5-HT3 produceerd. Deze receptor is een bemiddelaar van braken (braken) en pijn reacties, die gedeeltelijk zou kunnen verklaren hoe cannabis de pijn en misselijkheid geassocieerd met migraine kunnen verlichten.
 
Cannabinoïden zijn ook van invloed op de gebieden die worden verondersteld om deze pijn te genereren. In de trigeminale zenuw ( is de vijfde hersenzenuw die het gevoel van het aangezicht verzorgt), zijn cannabinoïden die ontstekingen onderdrukken en analgesie (verdoving) produceren. Uit verder onderzoek in dit gebied van de hersenen met behulp van synthetische cannabinoïde agonisten is aangetoond dat de CB1 receptor activering daadwerkelijk de pijnsignalen vermindert geproduceerd in dat gebied. Vele studies hebben ook daarvoor voortdurend het gebied van de hersenen genaamd de Peri Aqueductale Grijze stof (PAG) onderzocht bij het ontstaan ​​van migraine. Studies over dit gebied van de hersenen met behulp van synthetische cannabinoïde agonisten (verbindingen vergelijkbaar met THC) lieten verminderde respons op pijn zien.
 
Toekomstig onderzoek
 
Onderzoekers hebben geconcludeerd dat cannabinoïden interactie met het serotonerge systeem en de zenuwen, preventieve voordelen evenals verlichting van migraine symptomen biedt. Hoewel er veel vooruitgang is geboekt in het begrip van de mechanismen van migraine en hoe cannabinoïden ze vergroten, tot op heden zijn er weinig menselijke studies uitgevoerd om deze bevindingen volledig te bevestigen. Ongeacht een gebrek aan klinische studies.
Er is een berg van anekdotisch bewijs en preklinische gegevens om het gebruik van cannabis voor migraine preventief en als behandeling te ondersteunen.

Bron (English ICC) icc


 

het effect van medicinale cannabis bij de frequentie van migraine bij volwassenen


 

International Association for Cannabinoid Medicines (logo)

Wetenschap/Mens: Cannabis bij MIGRAINE in de 19e eeuw

Een onderzoeker van de Mayo Clinic herbekeek Dr William Osler’s 1892 leerboek De Principles and Practice of Medicine met betrekking tot zijn aanbevelingen over MIGRAINE. Hij beval cannabis aan zowel ter preventie van aanvallen en tijdens de aanvallen samen met andere medicijnen. Osler`s boek werd de dominante medische tekst in de Engels sprekende wereld.
Mayo Clinic, Department of Neurology, Rochester, USA.
Boes CJ. Can J Neurol Sci. 2015 Feb 27:1-4. [in press]

Wetenschap: Migraine onderzoek

Volgens onderzoek aan de universiteit van Pavia, Italië, verbeterde de endocannabinoïde anandamide MIGRAINE in een ratmodel van de ziekte. De auteurs verklaarden dat “een slecht functioneren van het endocannabinoïdensysteem kan bijdragen tot de ontwikkeling vanMIGRAINEaanvallen en dat een farmacologische modulatie van CB receptoren van nut kan zijn voor de behandeling van MIGRAINEpijnen.” (Bron: Greco R, et al. J Headache Pain. 2011 Feb 18. [in druk])

Wetenschap / Mens: patiënten met migraine kunnen volgens een observationele studie baat hebben met het gebruik van cannabis

Door het medisch gebruik van cannabis kan de frequentie van migraine  worden verminderd volgens onderzoek door wetenschappers van het Instituut voor Klinische Farmacie aan de Universiteit van Colorado in Aurora en andere medische instellingen van Colorado.  Zij voerden een retrospectieve analyse met fiches van 121 volwassenen met een primaire migraine hoofdpijn diagnose, wanneer een migraine behandeling of profylaxe van cannabis was aanbevolen door een arts van januari 2010 tot september 2014, en die later nog een keer de arts hadden bezocht.

De migraine aanvallen nam door cannabis met een gemiddelde van 10,4 tot 4,6 per maand af. De meeste patiënten gebruikte dagelik meer dan één vorm van cannabis en  ter voorkoming van migraineaanvallen. Positieve effecten werden gerapporteerd door 48 patiënten (39,7%), waarbij het meest voorkomende effect de daling van migraine, het aantal aanvallen (24 patiënten [19,8%]) en verminderde migraine-aanvallen (14 patiënten [11,6%]) was.

 

Rhyne DN, Anderson SL, Gedde M, Borgelt LM. Effects of Medical Marijuana on Migraine Headache Frequency in an Adult Population. Pharmacotherapy, 9. Januar 2015 [ImDruck]

En meer artikelen op de IACM Website 


 

Lees hier meer artikelen over pijn


 

Het recept Wietzalf werkt ook tegen migraine, smeer het in de nek en op het voorhoofd, u voelt snel verlichting!  (getest door diverse mensen met migraine)


 

Bron PGMCG.NL