Bijeenkomst: Vrijdag 6 mei van 14.00-17.00 uur Stichting PGMCG te Tilburg

bijeenkomst6mei
Vrijdag 6 mei van 14.00-17.00 uur was er weer een bijeenkomst van Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers te Tilburg.

 

Deze middag kon men vragen stellen over het gebruik van medicinale cannabis in het algemeen. Zoals bijvoorbeeld: hoe om te gaan met je arts om het op voorschrift te krijgen, welke zorgverzekeraars vergoeden het bij welke indicaties, wat moet ik doen als ik op reis ga etc.

Ook kon men informatie krijgen over de verschillende manieren van toediening, zoals: thee, verdampen, cannabisolie, cannabistinctuur, cannabiszalf of eetwaren.

Er was een verdamper aanwezig zijn, de Volcano Medic.

De opkomst was zeer groot deze keer er waren 50 aanmeldingen, tot dusver de grootste tot nog toe.

Een impressie:

comp

Wij willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid.

Een verslag volgt.

 


 

Deze bijeenkomsten gingen er aan vooraf:

Kort verslagje Open huis vrijdag 27/2/15 St. PGMCG

Op vrijdag 27 februari 2015 hebben we onze eerste vrije inloop dag gehad, waarbij men informatie kon krijgen omtrent onze stichting en over medicinale cannabis in Nederland.

Er konden diverse verdampers getest worden zoals de verdamper van Evert en diverse draagbare verdampers, zoals de Puffit, SuperNova en Pax.

Een aantal bezoekers waren reeds bekend met cannabis, maar er waren ook twee oudere dames die voor de eerste keer kennis maakte met dit medicijn. Momenteel gebruiken ze reguliere medicatie, die hun totaal niet bevalt. Na het verdampen ging er een wereld voor hun open. Ze hebben ons meermalen bedankt voor de fijne middag.

Ook werden er veel vragen gesteld omtrent het gebruik van cannabistinctuur en cannabisolie, heb hun het recept laten zien, wat je bij de apotheek krijgt bij je medicinale cannabis en de verschillen tussen olie en tinctuur uitgelegd, warme en koude bereiding.

Omtrent medicinale cannabis en deelnemen aan het verkeer is ook eea toegelicht.

Een fotoimpressie.

compilatie

 

 

 

 


 

Zaterdag 25 april 2015 bijeenkomst Stichting PGMCG Cannabis College Amsterdam (een terugblik)

Op zaterdag 25 april was er van 14.00 uur tot 17.00 uur een bijeenkomt van Stichting PGMC  bij het Cannabis College aan de Oudezijds Achterburgwal 124 in Amsterdam.

Agendapunten;

– Openingswoord en korte voorstelronde.

– Lopende zaken zoals de enquete en patientendossiers

– Bezoek BMC in mei.

– Cannabisbevrijdingsdag 2015

– Fondsenwerving

– Social Media

– Ondersteuners / vrijwilligers

– Rondvraag

sergeenik

Aanwezig:  Marian St Pgmcg – Voorzitster Stichting PGMCG/Serge de Bruijn – Secretaris Stichting PGMCG/Drs Hester Kooistra – Universiteit voor Humanistiek/Derrick Bergman – woordvoorder VOC/Mauro Picavet – Stoned Society/Arja – patiënte Distrofie/Douwe van der Molen – patiënt darmkanker/Rens Hoppenbrouwers – interesse cannabis medicinaal/recreatief

Na een korte intro volgde de voorstelronde en werden ondertussen alle punten van de agenda besproken. De status van de enquete en andere lopende zaken en welke zaken we in de toekomst gaan aanpakken.

Genoeg te doen dus. Zonder jullie steun komen we er niet, we zijn bezig met het IGZ, de Nationale Ombudsman, de politie, de Publieke omroep en hebben 18 mei a.s. overleg met het BMC, Ministerie van VWS, ook gaan we gemeente Tilburg aanschrijven voor een gesprek met de burgemeester of wethouders.  Ook is Johan van Laarhoven die momenteel vast zit in een Thaise cel, ter sprake gekomen, wat we eventueel voor hem kunnen doen.

We willen voor patiënten hun rechten op komen, op nationaal en Europees nivo. 

 

Samen staan we sterk!              

 

Het was een zeer leerzame middag en ik wil iedereen bedanken voor hun aanwezigheid.

De volgende keer staat het hapje en drankje weer klaar.

 

Om zo veel mogelijk mensen te kunnen bereiken, hebben we afwisselend een bijeenkomst in Amsterdam en de andere keer in Tilburg.


 

Vrijdag 4 september 2015 bijeenkomst Stichting PGMCG/Een Terugblik

Gisteren was het dan zover,  onze stichting had weer een bijeenkomst, dit keer in Tilburg  bij TGC Trading..

Dit was de grootste opkomst tot nog toe met een percentage van bijna 100% (2 patiënten waren helaas niet in de mogelijkheid te komen wegens hun ziekte,

In april hadden we onze laatste bijeenkomst in het Cannabis College Amsterdam

Ook hebben we een vrije inloop dag gehad in Tilburg (TGC)

In januari hebben we onze eerste bijeenkomst gehad in Amsterdam .

Weer tijd voor een nieuwe bijeenkomst, er is rekening gehouden met de vakantieperiode, we proberen om de drie maanden een bijeenkomst te houden, de ene keer in Tilburg, de andere keer in Amsterdam en wie weet in de toekomst nog in andere steden.

In juni bestond onze stichting een jaar, een terugblik

Medicinaal cannabisdebat op cannabisbevrijdingsdag met James Burton en Frederik Polak

CHeELYYWgAA7dXC

Een terugblik Cannabisbevrijdingsdag 2015

Stichting PGMCG doet niet meer mee met Radio 538 steunt Fight cancer en steunt Fight cancer

Waarom niet?

Het KWF is niet van plan om cannabis serieus te onderzoeken als therapeutisch ondersteunend middel voor kanker of als medicijn!

Het Stigma omtrent cannabis moet weg! Hierover later meer.

Een ander agendapunt is de uitslag van de enquete.

Hierover later meer.

Tevens hebben we het over cannabis medical clubs gehad, hoe de cannabis social clubs in Spanje zo n succes hebben en of we een soortgelijke formule in Nederland neer kunnen zetten, patiënten voor patiënten. Ook de status van The Tree of Life in Amsterdam hebben we besproken, dit is de cannabis social club in Nederland, die momenteel het verste is.

En uiteraard de status van de petitie, die ter ondersteuning van onze enquete loopt.

In de groep waren we het allemaal eens dat het stigma rond cannabis moet verdwijnen.

Het gaat hier om een plant, een kruid, hoe kunnen ze dit verbieden in de wet?

Cannabis kan een therapeutisch ondersteunend middel zijn voor vele aandoeningen, net als vele andere kruiden. Echter aan cannabis is nog nooit iemand overleden, maar wel van pillen en chemicaliën van de farmaceutische industrie!

Aangezien de farmaceutische industrie de touwtjes in handen heeft, hier miljarden in omgaan, zullen zij alles doen om deze plant niet te legaliseren, ze zullen hooguit proberen patenten te gaan nemen op bepaalde stoffen van de plant (o.a cannabinoiden zoals THC,CBD) om zo o.a. pillen op de markt te brengen en sprays (sativex), omdat de meeste mensen dit “gewend” zijn.

We gaan dan ook alles proberen om dit stigma te laten verdwijnen en de media opzoeken. Een aantal patiënten zijn bereid hier aan mee te werken.

Samen staan we sterk!

Wat foto’s

mariangroepmariangroepvoormariangroepzijrvapjvapmarkkroon


 

Lijst van aanwezigen:

Serge de Bruijn – Marian Patient – Dirk de Jager – Dave Cuppens – Ed – Bram Tonnaer – Twan Marien – Rintse Bijl – Dominique (en vrouw) – Carlo (en vrouw) – M. en J Gordens – Jeroen H.- Mauro Picavet –  Marc v L – Bart Lenaerts – Dirk – Mark Kroon –  Joop Kuijpens – Peter en Ans Jongeneel


 

Vrijdag 8 Januari 2016 Nieuwjaarsdamp Stichting PGMCG & Medical Cannabis Supplies (terugblik)

Dit evenement heeft plaats gevonden op vrijdag 8 januari te Tilburg.

Aanwezig waren Evert met de Verdamper, de Volcano medic en ook nog portable verdampers.

 


 

Aangezien Nederland bekend staat om zijn coffeeshops en het roken van een joint hier  ingeburgerd is, is het verdampen van cannabis natuurlijk een stuk gezonder voor je longen als het roken ervan, vooral als je hier ook nog tabak bij gebruikt.

Er zijn zoveel manieren van verdampen en zo willen we patiënten de mogelijkheid geven om dit te testen, een goed begin van het nieuwe jaar. En natuurlijk ook om zo kennis te maken met andere lotgenoten.

Het is een zeer geslaagde middag geweest die voor herhaling vatbaar is, we willen dan ook iedereen bedanken die aanwezig was.

Een impressie

 

 

20160108_161353

20160108_160616

20160108_161330