Bereiding cannabisboter of cannabismelk/room

standaardcannabisboter

Hier ons recept voor cannabisboter en / of cannabismelk / room.

materiaal

Veel patiënten prefereren cannabis te consumeren via orale inname in de vorm van een edible, voor het langdurige effect.

Benodigdheden:

hittebestendige glazen schaal die je in een iets groter pannetje kan hangen en een roestvrijstalen filter.

200 gram biologische roomboter of 2 dl biologische melk/room.

De hoeveelheid cannabis die je erin verwerkt is wederom afhankelijk per persoon.

We gaan nu deze 200 gram boter of 2 dl melk/room uiteindelijk verdelen in 20 porties, als je dus 20 gram gebruikt, zit er later een gram cannabis per portie in verwerkt.

Dit is een hoge dosis dus als beginner nooit een heel portie nemen, begin met een kwart ervan.

Je zet een pannetje water op het vuur met daarin de vuurvaste glazen schaal. Je laat het vuur op het kleinste pitje aan, zodat het water op temperatuur blijft. Je doet er als eerste de boter of melk/room in. Zodra de boter gesmolten is en de melk/room op temperatuur, voeg je de klein gemaakte cannabis geheel toe.

Dit laat je ruim 20 tot 30 minuten zo verwarmen en roert er vaak doorheen, zodat alle stoffen opgenomen worden in de boter/melk.

Hierna ga je het filteren.

Als je van plan bent om van de boter koekjes of cake te maken, doet dit dan direct, na het filteren.Je hoeft dan enkel het deeg toe te voegen voor wat je uiteindelijk wilt maken.

Als je dit dan in 20 porties verdeeld voor je koekjes of cake, wat ik prefereer, heb je straks 20 koekjes met een dosis van 1 gram per koekje.

Let op dit werkt totaal anders als dat je het verdampt of rookt, het werkt ook veel intenser als dat je er thee van maakt.

Voorzichtigheid is dus geboden, vooral als je nog nooit cannabis gegeten hebt. Dus bij deze dosis per koekje, begin je met een kwart koekje in dit geval. Het kan langer als een uur duren voor het werkzaam is. Afhankelijk van wat je reeds gegeten/gedronken hebt.

canBij de melk / room verdeel ik het ook in 20 porties na het filteren. Deze laat ik afkoelen en bewaar het in de vriezer, ook deze zijn hoog gedoseerd als je 20 gram hebt gebruikt, dus bij het maken van melk/room adviseer ik maar 5 gram te gebruiken, ipv 20 gram. Dit kan je gebruiken in je koffie, thee, chocomel of om sauzen van te maken bij het eten.

Uiteraard zijn er ook vele andere manieren om dit te maken.

Altijd fijn als je zelf weet wat je in je medicijn hebt zitten, jammer genoeg is het voor patiënten hier in Nederland nog niet legaal beschikbaar, dus zijn we genoodzaakt om het zolang zelf te maken, hoop dat we in de toekomst op medicinaal en recreatief gebied de kanten van de US, Canada en Israel opgaan.

Eet smakelijk!

m

Marian Patient

Dutch Patient Representative and translator for the IACM
the International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Bron St PGMCG

 

cannabutter